English version of this blog:
http://cristina-kitchen.blogspot.com/

joi, 5 februarie 2009

Caise



15 caise (30 jumatati)

Aluat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • putina sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja de lamaie
  • faina pentru un aluat potrivit de tare
Se amesteca oul cu zahar, se pune sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si treptat uleiul. Se adauga faina cu praful de copt si se amesteca bine. Se fac jumatati de sfere si se coc la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca putin. Se fac in mijlocul jumatatilor cate o gaura (Atentie sa nu se farame si sa nu iasa pe partea cealalta).

Crema:
  • 1/2 din cantitatea de firmituri
  • un pachet margarina
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri alune maruntite
  • 3 linguri nuci maruntite
  • o esenta rom
  • zahar dupa gust

Se amesteca ingredientele pentru cremea. Nu pune prea mult zahar in crema deoarece caise se dau prin zahar si vor fi prea dulci.
Se umple fiecare jumatate cu crema si se lipesc doua cate doua.

Decor:
  • colorant rosu, galben, verde
  • esenta vanilie
  • zahar
Se pune in 3 farfurii colorant (intr-una galben, in alta rosu si in ultima verde) si se pune esenta peste fiecare colorant si se amesteca putin.
In alta farfurie se pune zahar.
Se dau caisele prin colorant galben, rosu, verde si apoi prin zahar.



Niciun comentariu: