English version of this blog:
http://cristina-kitchen.blogspot.com/

vineri, 13 februarie 2009

Alba ca zapada



Blaturi:
  • 3 oua mari
  • 6 lg lapte
  • 3 lg ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vf de sare
  • aprox 600 g faina
  • margarina pentru uns tava
Oualele se amesteca cu mixerul cu laptele, ulei, zahar. Faina se cerne cu praful de copt si sarea. Se toarna usor peste oua. Aluatul se imparte in patru. Se intind foi si se coc pe dosul tavii unse cu margarina la foc mic. Atentie sa nu se arda!!!

Crema:
  • 5 budinci de vanilie
  • coaja de lamaie
  • zahar
  • 2 litri lapte

Se prepara budinca dupa instructiunile de pe ambalaj. Se adauga coaja de lamaie si se amesteca bine. Atentie sa nu se faca cocoloase!!! Se las sa se raceasca, nu complet, doar pana e calduta.

Budinca se imparte in trei. Prima foaie se pune intr-o tava, se intinde budinca, se pune a doua foaie, budinca, a treia foaie, budinca, a patra foaie. Se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pana a doua zi. Se taie cubulete si se pudreaza cu zahar.










Niciun comentariu: